Dundyner er ikke bare dundyner

Har du nogensinde prøvet glæden ved edderdun? (foto pudeland.dk)
Har du nogensinde prøvet glæden ved edderdun? (foto pudeland.dk)

Dundyner er klart at foretrække, fordi de er blødest at putte med og varmest på de kolde nætter. Vi har alle prøvet både vattæpper og dundyner, og de fleste ved derfor godt, hvordan en fantastisk dyne kan rede natten og holde de onde drømme borte.

Dundyner er dog ikke bare dundyner. Vælg en dyne, der er syet i firkanter, fordi dunene fordeles bedst i dynen på den måde. En dyne kun med dun i fodenden er ikke i orden.
Find en dyne, der er bred nok. Mange dobbeltdyner bliver produceret kvadratisk, hvilket er fantastisk, fordi det giver dig mulighed for at vende og dreje dig natten over uden at fryse på grund af manglende dyne.

Dynerne bliver oftest produceret af ande –og gåsedun, hvilket er udmærket. Vælg en høj bæreevne!

Edderdun i dundyner til de kræsne

Edderdun er finere og har flere fangarme, hvilket betyder at de ikke klasker sammen som andre dun og holder bedre på varmen. Det er til gengæld en bekostelig affære at producere en dyne i edderdun. Edderfuglene polstrer deres reder med dunene, og det er ikke bare besværligt at samle disse dun, men også en langsommelig proces. Fuglene bruger flere uger på deres reder, og til et kilo dun er der samles dun for intet mindre en 60 fugle.

Edderdundynerne er af samme grund langt dyrere end dyner, der er produceret af dun fra slagteænder og slagtegæs.

Bliver edderdunsdynen for stor en udgift, så kan en normalt dyne af gåsedun også holde dig varm natten over. De findes i flere prisklasser.

Køb dundyner her: http://www.pudeland.dk/dyner/dundyner.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *