Et spisebord er det bedste sted at samle familien

Det kan være svært at samle familien, når børnene bliver lidt ældre og begynder at få flere fritidsinteresser. Alle familiens medlemmer har mange planer og det er derfor meget begrænset hvor mange af døgnets timer, hele familien er samlet i huset samtidig. Derfor er det vigtigt at holde fast i nogle af de få ting, som gør det muligt at samle familien. En god mulighed for dette, er at samle familien omkring spisebordet, når der er aftensmad.

Skab hygge om spisebordet

Ved at købe et flot spisebord, har familien et sted hvor de kan samles. Så gør det til en vane at samle hele familien omkring spisebordet, når der er aftensmad. Måske er det ikke muligt at gøre det alle ugens syv dage, men det kan måske lade sig gøre, at man gør et par af ugens dage til dage hvor man spiser sammen. Hvis der er tid til det, kan I med rette også hjælpes ad om aftensmaden. Så får selv teenagerne lyst til at deltage i fællesspisningen.

Vælg et stort spisebord

Mange vælger at købe et lille spisebord, så det ikke kommer til at blive for tungt i køkkenet eller i spisestuen. Men det giver faktisk rigtig god mening, at vælge et stort spisebord i stedet for et lille. Hvis man har et spisebord med masser af plads, er der nemlig god mulighed for at spille spil og der er plads til at alle kan sidde der. Hvis spisebordet ikke er ret stort, kan man hurtigt få en tendens til at spise andre steder. Og man får slet ikke lysten til at spille spil, fordi der ikke er plads til alle. Derfor er det vigtigt, at lade være med at tænke så meget på at spisebordet ikke fylder ret meget, men derimod købe et ordentligt og stort spisebord.

Find et personligt spisebord som passer til dit hjem

Vi bruger rigtig meget af vores tid omkring vores spisebord. Det er her at vi samler hele familien og blandt andet spiser vores aftensmad. Men det er da også her, at vi foretager os alt muligt andet. Det er nemlig også her, at vi spiller brætspil sammen med vores venner. Det er her at vi laver en romantisk middag til vores partner. Det er her at vi laver lektier med vores børn. Vi bruger rigtig meget af vores tid omkring vores spisebord og derfor giver det da også kun god mening, at finde det spisebord som imødekommer vores personlige behov.

spiseborde

Find et bord med plads til alle

Og når vi skal finde det spisebord, som bedst imødekommer vores behov skal vi naturligvis først og fremmest kende til vores behov. Derfor skal vi starte med, at kortlægge vores behov, inden vi skal ud og finde vores kommende spisebord. Hertil kan man starte med, at finde ud af hvad man vil bruge sit spisebord til samt hvor stor det skal være. Yderligere kan man overveje hvilken type materiale spisebordet skal være lavet af. Hvis du kender dine behov og har kortlagt dem, vil der hertil være størst sandsynlighed for at finde det helt rigtige og personlige spisebord som netop kan imødekomme dine behov.

Et spisebord skal først og fremmest imødekomme dit behov

Du skal altså starte ud med, at kortlægge dine behov, når du skal ud og finde dit kommende spisebord. Hertil kunne man stille sig selv nogle overvejende spørgsmål. Et af dem kunne lyde: ”Hvor mange mennesker forventer jeg der kommer til at sidde omkring mit spisebord?” Et andet spørgsmål kunne lyde: ”Hvilken type materiale kunne jeg godt tænke mig, at mit spisebord er lavet af?” Dette er blot to eksempler på, hvad man kunne stille sig selv af overvejende spørgsmål, når man skal ud og finde sit kommende spisebord.

Menneskets sociale spisevaner omkring spisebord

Mennesket er ret særligt. Det er en af de dyr, der holder af at være social, mens det spiser. Det vil altså sige, at selve måltidet fungerer som anledning til at være sammen. Men det er ikke den ene grund til, at menneskene nu sidder på hver sin ende af spiseborde. Det er faktisk det nærvær, som vi kan få frem i hinanden. Dette nærvær er fundamentalt for os. Det er af stor betydning. Det kan være sådan, at man nogle gange sidder alene og spiser og ikke bliver helt mæt. Hvordan kan det være? Måske har det noget at gøre med, at man sad i sofaen for sig selv?

Skaber glæden

Måske er spiseborde så vigtige for os, idet at de inviterer til socialt sammenspil omkring maden, som også gør os mætte og lykkelige. I hvert fald har alle lande i verdenen deres madtraditioner. Dog er det få, der har traditioner for at spise alene. Det må være noget meget universelt over det at kunne spise sammen med andre. Det er en anden slags krydderi over maden, når man kan mærke samtalens salte smag over tungen. Spiseborde gør mætte, lykkelige og glade. Det sociale fællesskab, der eksisterer omkring sådanne borde kan være helt fantastisk. Det er nemlig her, der skal være tid til at være sammen med hinanden.

Fællesskabet

Spiseborde er steder, hvor vi mødes igen. Om dagen er familien måske splittet for alle vinde. Lever hver deres liv. Men om aftenen er det rart at kunne mødes igen over disse smukke spiseborde. Bordene er dækkede, maden damper og bestikket er lagt. Det er sådan, at man tager sig tid. Man tager en bid ad gangen. Også selvom man normalt spiser ret hurtigt.

Eksklusive spisebordsstole til dit spisebord

Indenfor markedet for spisebordssole findes der et stort udvalg af stole i eksklusivt design. Her er Skandinavien og især Danmark en væsentlig spiller, der er umuligt at overse. Der er mange danske designere, der gennem tiderne har designet spisebordsstole, som med god grund er verdensberømte for deres eksklusive design. Derfor vil det være oplagt, hvis du står foran at skifte dine spisebordsstole ud, at du vælger en model i det tidsløse danske design. Det eksklusive design, der ofte ser ud til at være dyrt, behøver ikke at koste en formue. Mange af modellerne er produceret i et stort antal, og det er derfor muligt at finde designer spisebordsstole til en billig pris. Der er ingen, der er i tvivl, når de ser et par spisebordsstole i flot design og høj kvalitet. Det danske design af spisebordsstole er uløseligt forbundet med høj kvalitet.

Tidsløse spisebordsstole

Hvis du vælger at købe spisebordsstole i det tidsløse danske design, er du sikker på, at dine spisebordsstole holder i mange år. Det tidsløse design har være moderne gennem mange årtier, og det bliver det ved med at være. Det er ikke uden grund. En stor del af spisestolenes tidløshed hænger sammen med den gode kvalitet. Det er simpelthen spisebordsstole, der er produceret i en kvalitet, der gør at de kan holde i mange år. Det gælder også selvom spisebordsstolene bliver flittigt brugt. Selvom du har børn, skal du ikke være bange for at købe spisebordsstole, der har designerkvalitet. Spisebordsstole i høj kvalitet er næsten umulige at slide op, og du skal ikke være bange for, at de tager skade af hverdagens brug. Hvis du overvejer at skifte dine spisebordsstole ud, er det en god idé at gøre sig nogle overvejelser omkring samspillet mellem spisebordsstole og spisebord.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *