Få bedre senge ved at få bedre madrasser

Madrasser er med til at skabe den dejlige følelse man kan få, når man ligger i en god seng. Noget af det bedste der findes, er nemlig følelsen af at lægge sig i en rigtig, rigtig god seng. Den følelse kan kun gøre sig gældende, hvis du vælger nogle rigtig gode madrasser, som du kan ligge godt og dejligt på. En god seng, er en seng, som man kan slappe af i, sove godt i, og som samtidig er lidt svær at komme op fra, når weekenden står for skud. En god seng er vigtig, men en god seng er ingenting uden gode madrasser, der kan sikre dig, at du ligger godt, når du lægger dig i sengen.

Er du til bløde eller hårde madrasser?

Der findes som udgangspunkt to typer madrasser. Der er de hårde og de bløde madrasser og selvfølgelig alle de typer af hårdhed/blødhed hos madrasser derimellem. Derfor er det vigtigt, at du undersøger, hvilken eller hvilke typer af madrasser, som du helst vil have, inden du går ud og køber en eller flere. Madrasser er nemlig ikke helt billige, og det kan selvfølgelig også have noget at gøre med, at kvaliteten af madrasser også ændrer sig i takt med blødheden eller hårdheden af dem. Madrasser kommer med mange forskellige typer af fyld, og mens noget af det mest almindelige er hår, findes der også en masse andre typer. Start dog med at undersøge, hvilken type af hårdhed eller blødhed, som du ønsker, at de madrasser, som du skal ligge på, skal have. Derefter er det nærmest en leg at finde den perfekte madras.

Sengen er intet uden madrasser

En god seng er ikke meget uden en eller flere gode madrasser, og derfor er det vigtigt for dig, at du starter med at finde nogle rigtig gode og ordentlige madrasser til din seng, så du kan sove så godt som overhovedet muligt. Gode madrasser er imidlertid ikke svære at finde, og så snart du har fundet et sæt gode madrasser, har du fundet en god seng. Du kan finde madrasser der passer til dig og til de behov, som du måtte have, hvis du leder længe nok.

Fantastiske madrasser giver kroppen den optimale hvile

Det er vigtigt, at vi får en ordentlig søvn om natten, for at vi kan være friske og veloplagte til den næste dags gøremål, udfordringer og eventyr. Derfor er det helt essentielt, at vi sover nogle helt fantastiske madrasser, der gør, at vi netop kan være helt udhvilede, når vi står op den kommende morgen, uden at vi føler os spor trætte. Det kan godt være, man har en noget så god hovedpude og en lækker dyne til nattens rolige søvn, men kroppen har altså stort behov for at ligge godt uden at få ondt alle mulige steder. Og det er her, den fantastiske madras har den helt centrale betydning for en optimal og dyb søvn, hvor hjernen kan få lov til at koble fra og slippe alle bekymringer.

En madras er helt fantastisk på hver sin måde

Hvad der gør en madras fantastisk er meget forskelligt og komme helt an på ham eller hende, der skal bruge den til hverdag. For det er ikke kun rent mentalt og psykisk, at vi mennesker adskiller os fra hinanden. Det er naturligvis også lige så meget på det rent fysiske niveau, da vores kroppe vil noget helt forskelligt. Der findes personer med rygge, der mest har behov for at ligge i en mere eller mindre hård seng, og så er der også nogle, der har meget sarte kroppe og kropholdninger, der gør, at de måske har bedst af at ligge i en ret blød seng. Det kan eksempelvis være personer, der meget nemt får blå mærker eller ondt i musklerne.

Fantastiske madrasser i alle størrelser

Madrasser findes jo også i forskellige størrelser lige som senge. Så hvis du har en sengeramme til en dobbeltseng, så kan du finde den perfekte madras, der passer til dig og rammen, uden at du skal generes af den rille, der kommer ved, at man lægger to enkeltmandssengemadrasser ved siden ad hinanden. Eller hvis det er dit barn, der har behov for en ny madras, så kan dette naturligvis også sagtens lade sig gøre.

madras

To tips til fantastiske madrasser

Det er ikke altid nemt at finde frem til den madras, som du bliver gladest for. Der er mange at vælge imellem, og hvordan kan man vide, hvad der vil være bedst at vælge? Tjekker du nettet, kan du hurtigt finde en masse forskellige blogs, hvor folk diskuterer madrasser, kvaliteten af dem, hvordan man ligger og specielt hvad forretningerne ikke skriver eller siger, når de beskriver madrassen. Det er selvfølgelig rigtig fedt at få nogle gode råd til, hvad du skal vælge. Men du vil hurtigt opdage, at der er utrolig delte meninger. Så du kan blive mere forvirret end afklaret. Men her er tre tips til nogle producenter af madrasser, som du i hvert fald kan tjekke ud:

  1. Tempur: Det er et efterhånden gammelt mærke, som har markedsført sig på at lave madrasser, som øjeblikkeligt tilpasser sig din krop. Når du lægger dig på madrassen vil den lægge sig op om din krop og støtte dine muskler der, hvor de har brug for det. Den bliver nogle gange kritiseret for, at den også laver et hulrum i madrassen, så det bliver svært at vende sig i løbet af natten.
  2. Akva: Det er et af de mærker, som stadig laver vandsenge. Deres madrasser er derfor fyldt med vand, og du vil opdage, at det faktisk er utrolig komfortabelt at ligge på. Deres madrasser bliver nogle gange kritiseret for ikke at tilpasse sig kroppen nok.

Derudover kan du også undersøge mærkerne Wonderland eller Carpe Diem, som også er nogle lidt ældre mærker og som derfor har haft en del år til at fremstille gode og lækre madrasser.

Madrasser: Få adgang til drømmeland

Har du problemer med at sove? Udebliver den gode nattesøvn gang på gang? Vågner du ofte uden at føle dig udhvilet og med ømhed eller smerter i kroppen? Måske skyldes det, at din madras ikke hjælper dig med at sove godt. Madrassen har stor betydning for dine muligheder for at nå drømmeland om natten. Derfor skal madrassen være i orden.

God kvalitet er afgørende

En madras bør være af god kvalitet. Slækker man på kravene, får man hurtigt konsekvenserne at føle. En madras skal være fleksibel. Det betyder, at den skal kunne følge kroppens bevægelser og form. En dårlig madras retter sig ikke, men forbliver altid i den samme form, hvilket giver mangel på støtte nogle steder på kroppen, mens det presser og spænder på andre steder. En god madras tager højde for kroppens form og giver støtte, hvor det er nødvendigt. Den gør det muligt for dig at vende dig om natten uden at skulle lede efter komfortable positioner. Madrassen indretter sig med det samme, sådan at du kan sove uforstyrret og samtidig kan din krop blive aflastet. Det giver en god nattesøvn, som sender dig direkte til drømmeland og får dig til at vågne veludhvilet i krop og sjæl.

One thought on “Få bedre senge ved at få bedre madrasser

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *