Funkis – det er en byggestil

Funkis stilen er moderne og praktisk (foto www.ltm.dk)
Funkis stilen er moderne og praktisk (foto www.ltm.dk)

Hvis man ser på huse, der blev bygget for blot 100 år siden, så ser de ikke ud som det nybyggeri, der opføres mange steder i vore dages samfund. Byggestile går af mode ligesom påklædning, og andre kommer til efterhånden. Således er funkis også en byggestil, der er ved at vinde meget frem. Mange falder for den moderne tone i materialevalg og design, der bliver kombineret med det omgivende miljø og klimaet generelt.

Nybyggeri kan være funkis

Det er først for nyligt, at funkis er begyndt at blive en del af de byggestile, som byggefirmaer tilbyder potentielle kunder. Der er ingen tvivl om, at der altid vil være behov for folk, som tør kaste sig ud i nybyggeri. Dette tilfører boligmarkedet noget andet end de samme huse i kredsløb. Funkishuse er meget populære hos både familier og enkeltpersoner, fordi de rummer mange muligheder for individuel tilpasning i hele processen med byggeriet.

Hvis man gerne vil have bygget et hus i funkis, kan man blot tage kontakt til et byggefirma, der tidligere har arbejdet med dette. De vil så kunne finde en arkitekt, der kan kombinere byggestilen med de behov, man som familie, par eller enkeltperson har. Der er ingen tvivl om, at et funkishus kan blive til glæde og til gavn, hvad end man selv skal bo i hele huset, eller man vil leje noget af det ud!

Kendetegn ved funkis

De fleste har set et funkishus før, men måske uden at de var klar over det. Som byggestil er funkis meget moderne at se på. Husene er ofte firkantede, pudsede med hvid og meget stramme i designet. Dog er der plads til mange detaljer. Dér, hvor funkis for alvor er unikt, er i samspillet med omgivelserne. En dygtig arkitekt vil med et funkishus kunne tage højde for mange ting i det omkringliggende miljø, lige fra solens indfaldsvinkel til muligheder for alternativ energi.

Læs mere om funkis her

One thought on “Funkis – det er en byggestil

  • […] En anden styrke ved funkishusene er den måde, de bruger det naturlige lys på. Med store vinduespartier, ovenlysvinduer og en afvigen fra den symmetri, man tidligere har bygget efter, fanger husene så meget som muligt af det naturlige lys. Det giver stemning, og man behøver aldrig sidde i et dunkelt rum. Læs mere om funkis her […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *