Moderne huse skaber rammen for moderne danske hjem

Du kan også få dit eget moderne danske hus (foto ltm.dk)
Du kan også få dit eget moderne danske hus (foto ltm.dk)

Danskerne er mere begejstrede for funkishuse nu end nogensinde før, og det kan man godt forstå. De nybyggede funkishuse tager højde for en lang række ting i forhold til isolering, opvarmning og ventilation, der gør dem til huse, hvori man trives, sparer på energien og har et fantastisk indemiljø.

En anden styrke ved funkishusene er den måde, de bruger det naturlige lys på. Med store vinduespartier, ovenlysvinduer og en afvigen fra den symmetri, man tidligere har bygget efter, fanger husene så meget som muligt af det naturlige lys. Det giver stemning, og man behøver aldrig sidde i et dunkelt rum. Læs mere om funkis her

Moderne tage til moderne huse

Der er flere muligheder for, hvordan du kan få lagt taget på dit funkishus. Mange af husene har et helt fladt tag, der meget fint understreger arkitekturen i funkishusene. En fordel ved det flade tag er, at solceller nemt kan placeres liggende, og det vil ikke være muligt at se solcellerne fra jorden. At placere solceller på et tag med hældning giver nogle udfordringer i forhold til fastsættelsen af pladerne, som man er helt foruden med det flade tag.

Med et tag, der hælder til den ene side, kan man stadig godt placere solceller, men det er en lille tand sværere at skjule dem helt. Til gengæld giver taghældningen et interessant udtryk til din nybyggede bolig, som det flade tag ikke kan give. De rene linjer, der brydes en lille smule af det hældende tag, er et spændende valg,

En helt tredje løsning er det forskudte tag, der virkelig gør funkishuset unikt. Forestil dig, at taget hælder på begge sider af huset og mødes på toppen i noget, der kun næsten er en spids, da den ene tagside får lov at være højere end den anden. Murstykket mellem de to tagspidser kan være for eksempel være af glas, og det giver et ovenlys i rummet, som man ellers kun kan drømme om.

Se, hvordan du kan bygge moderne huse her: http://www.ltm.dk/ltm-huse-moderne-funkis/

2 thoughts on “Moderne huse skaber rammen for moderne danske hjem

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *