Skal du have ny seng? Se her, hvad du skal kigge efter

Tilbring en arbejdsdag i sengen (foto dunlopillo.dk)
Tilbring en arbejdsdag i sengen (foto dunlopillo.dk)

Mange danskere tilbringer i dag mere tid i deres seng end nogensinde før. Før var sovekammeret ikke til meget andet end søvn, men i dag opholder flere sig længere tid i soveværelset, så derfor har behovet til sengen også ændret sig.

 Sengen kan være en vigtig del af ens søvn. Hvis ikke man ligger godt og trygt, kan det gå ud over ens søvn. Samtidig så kan en dårlig liggeposition i sengen betyde, at man kan risikere at få smerter i ryggen eller i nakken.

Lidt til enhver smag

Der findes flere forskellige typer senge, og alle har de forskellige fordele. En boksmadras er en klassiker i Danmark. Den er simpel, og kan stå, uden at man behøver at investere i en sengeramme. Dette skyldes, at en boksmadras er bygget op omkring en træramme. Både madras og ramme er så betrukket med stof, og den indbygget ramme holder madrassen afstivet. Derfor skal man kun sætte ben eller meder på madrassen.

En ny seng kan tilpasses til din sovestilliing

 Hvis man vil have en traditionel sengeramme, så vælger de fleste at bruge en springmadras. Den indeholder fjedre, som skal give sengen fleksibilitet og sikre, at brugeren ligger behageligt. Der findes flere forskellige typer af fjedre. En bonellfjeder er en enkel fjeder, som er lavet af et stykke tykt ståltråd, der er snoet rundt om sig selv. I en gammeldags madras er der flere af disse fjedre, som ligger i et gitter, så der er fjedre under det meste af madrassens overflade.

 Mange mennesker ligger forskelligt i deres seng. Nogle sover bedst på ryggen, mens andre foretrækker at ligge på siden. Derfor gør det også en forskel på ens søvn, hvor blød eller hård ens madras er, og hvor meget støtte den giver.

Hvis man som mand for eksempel mest sover på siden, så er det en fordel, at man finder en seng, der ikke er for hård. Mænd har for det meste bredere skuldre end hofte, og derfor skal man gerne kunne ligge i sengen på siden uden at få ondt i skulderen.

 

Hvis du vil vide mere om ny seng

 

Kig også herinde:

Senge er en fantastisk plads at så op og ud af

En dårlig seng kan ødelægge de vågne timer

One thought on “Skal du have ny seng? Se her, hvad du skal kigge efter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *