Vælg topmadras efter din foretrukne sovevarme

En udemærket topmadras (foto dunlopillo.dk)
En udemærket topmadras giver bedre søvn (foto: dunlopillo.dk)

Vi har alle forskellige krav til omgivelserne, når vi skal sove. For kunne lukke et øje skal nogle have et fuldstændigt mørklagt værelse, hvorimod andre gerne vil have en smule lys. Nogle vil gerne have gennemtræk i soveværelset, hvorimod andre ville blive hønesyge af den mindste form for luftudskiftning. En topmadras kan bruges til at regulere dit soveværelses temperatur, så du ikke har det for varmt eller for koldt, når du skal have genopladet batterierne.

 

Vælg mellem skum, memoryskum og latex

Der er stor forskel på en billig topmadras og en dyrere model, der har mange gode egenskaber. For eksempel kan producenten af en dyr topmadras nogle gange få den til at lyde som om, den kan ændre ens liv, men der kan måske være noget om snakken. En topmadras lavet i latex kan holde din sovetemperatur på et behageligt niveau, og du vil både kunne komme af med varme og fugt, når du ligger på en topmadras af latex, der også giver dig den bedst mulige liggekomfort. En topmadras med memoryskum giver en rigtig god komfort, men den er ikke nær så god til at lede varme væk fra kroppen som en topmadras med fyld af latex.

 

En topmadras gør en ekstra forskel

Memoryskum har dog en langt bedre evne til at føre varme væk end en normal topmadras med fyld af skum. Når du skal vælge en topmadras er det derfor værd at gøre op med dig selv, om du har behov for den dyreste topmadras, du kan finde. Har du høje krav til, at dine omgivelser skal være helt optimale, når du skal sove, er det måske en god idé at købe en dyr topmadras, og dette er især tilfældet, hvis du vil have det lettere køligt, når du skal sove. Uanset hvad er det ihvertfald værd at overveje, om man gør alt, hvad man kan, for at sove godt.

 

Find en topmadras med de rette egenskaber

 

Læs også:

Med en ny seng kan du få mere ud af livet

Vågner du tit med ondt i ryggen? En ny madras gør forskel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *