En tømrer udfører al slags arbejde i træ

Har du brug for en tømrer til at fikse trægulvet? (foto benee-huse.dk)
Har du brug for en tømrer til at fikse trægulvet? (foto benee-huse.dk)

De fleste foretrækker nok at udføre så meget som muligt praktisk arbejde i hjemmet på egen hånd, som de overhovedet kan. Alligevel er der nogle arbejdsopgaver, man ikke bare lige giver sig i kast med. Der skal der håndværkere til. For eksempel skal man have fat i en tømrer, hvis man har brug for at få noget et eller andet arbejde i træ.

En tømrer vil som regel blive uddannet i et forløb, der består af både skoleundervisning og praktik. Det kan tage mellem 3 og 4 år. Hér lærer vedkommende både teknisk tegning, men også praktisk arbejde, hvilket der bliver lagt meget vægt på. Uddannelsen som tømrer slutter af med en praktisk prøve, også kaldet en svendeprøve. Ved bestået svendeprøve kan man kalde sig tømrersvend.

Tømrere kan udføre både store og små arbejdsopgaver. Det er for eksempel en tømrer, der er med ved nybyggeri, når der skal sættes tagspær op i et nyt hus. En tømrer arbejder også med døre, vinduer og lignende, og endda med hele vægge af træ eller gips. Det er med andre ord et fag, der spænder vidt over mange forskellige grene af byggeri og vedligeholdelse af huse.

Find en billig tømrer

Man skal tænke sig om inden man bestiller en tømrer til at udføre en opgave. Først og fremmest er det en god idé at få tilbud fra forskellige tømrere, og sammenligne deres priser med, hvad de selv forventer af udførelsen af det konkrete arbejde. Derudover skal man også vælge en håndværker, der er med på at udføre arbejdet sådan som man vil have det, så man ikke ender op med et skuffende resultat.

Regeringen har valgt at fortsætte med muligheden for håndværkerfradrag i 2013. Dette er en unik mulighed for alle borgere for at bestille en tømrer og kunne trække en del af arbejdsudgiften fra i skat. Så kan man spare lidt penge på noget professionelt håndværkerarbejde.

Find din lokale tømrer her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *