Er du på udkig efter en ny lejlighed?

Rigtig mange, særligt unge studerende, er året rundt på jagt efter en lejebolig i landets større byer – hvoraf København topper listen.  Men hvordan finder man lige lettest den optimale lejebolig i København? Det kan du læse meget mere om i næste afsnit – hvor vi også deler ud af gode råd, samt hvad du bør være særligt opmærksom på.

Tænk ud af boksen

Som sagt er der mange om buddet, så snart en lækker lejebolig bliver ledig i København – eller en af landets andre større studiebyer. Men hvordan bliver man den heldige? Start med at skrive dig op på diverse leje-portaler, på den måde er du sikker på at få besked så snart en attraktiv lejebolig bliver ledig. Formentlig har du et budget, et særligt område og visse krav der gerne skal være opfyldt – alle disse kriterier kan man som oftest udfylde i sine søgekriterier, så man kun får besked ved relevante resultater.

Ønsker du for eksempel en lejlighed i indre København med altan, nyt badeværelse og køkken til en rimelig pris, så kan du være sikker på, at du langt fra er den eneste. Nogle gange kan man faktisk derfor være nød til at slå til uden at have set lejeboligen i virkeligheden, men blot på billeder. Du kan også gøre din søgning mere proaktiv. Lav for eksempel et iøjnefaldende opslag, som du kan dele på diverse sociale medier. Brug et vellignende billede, beskriv dig selv fængende og positivt og bed dit netværk dele det. På den måde kan en masse potentielle udlejere blive opmærksom på, at de kan få dig som pålidelig lejer – uden om diverse lejeportaler.

Vær villig til at gå på kompromis

Som nævnt flere gange tidligere, så er rigtig mange på udkig efter en lejebolig i det centrale København. Og med mindre du har et stort rådighedsrum til månedlig husleje, så er konkurrencen benhård. Overvej i stedet om du er villig til at gå lidt på kompromis for eksempel med beliggenhed. Der findes bl.a. ret mange pæne, velholdte og budgetvenlige lejeboliger i Greve – blot en kort togtur væk fra indre København. Husk på at man sjældent er heldig at lande drømmeboligen, som samtidig også matcher et måske stramt SU-budget. Gør op med dig selv, hvad der er vigtigst for dig.

Inden du skriver under på lejekontrakten

Når det så er lykkedes dig et finde en god Lejebolig København, i Greve eller i omegn, så lad dig ikke forblinde – hastværk er som bekendt lastværk. Start med at kigge lejekontakten grundigt igennem. Hvad er depositum? Hvad er opsigelsesperioden? Hvad er inkluderet i forbrug? Etc etc. Er du selv uerfaren og grøn på området, så få en du stoler på, til at se den igennem for dig. Du kan hurtig ende i en super ærgerlig og bekostelig situation, hvis du bare blindt og ukritisk skriver under på en tvivlsom lejekontrakt. Brug altid din sunde fornuft – også selvom du er i boligkrise.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *