I et funkis typehus bor du i den skandinaviske tidsånd

Funkishus er stilrent nærvær (foto ltm.dk)
Funkishus er stilrent nærvær (foto ltm.dk)

Den skandinaviske tidsånd og den simple levevis

Den skandinaviske stil er velkendt efterhånden. Folk i udlandet kender den, når de ser den og skandinavisk design nyder godt anseelse. Især de seneste par år har der været boom indenfor skandinavisk indretning, mode og levevis. Det har gjort udlandet nysgerrigt, og mange roser har fundet vej fra New York til Danmark. Roserne går blandt andet på, at den skandinaviske stil udstråler en levevis, der passer godt til den periode, vi er inde i som verdenscivilisation.

Med den finansielle krise og den potentielle miljøkatastrofe, der lurer forude, er det på høje tide at tænke simpelt. Man vil langt væk fra 80’ernes og start 00ernes købestærke forbrugermentalitet.

Det handler om at skære ind til benet nu. Det handler om at skabe noget, som der behov for, men som ikke sætter grænser. Rum der afgrænser vores identitet og inspirerer os til at bygge videre.

En helt særlig måde at leve på

Et funkis typehus er en særligt simpel måde at leve på. I et funkis typehus kommer den skandinaviske smag til sit fulde udtryk. Funkis typehuse er ofte placeret på en særlig god grund, der gør at lyset falder godt ind hele dagen. Så sparer I på varme og elektricitet. Derudover er værelserne, stuerne og vinduerne i sådan en størrelse, at der hurtigt kan blive varmet op.

Sidst men ikke mindst: Hvad angår designet har et funkis typehus en særlig ånd. Påvirket af Bauhaus og den simple skandinaviske stil får man rum, lys og luft for alle pengene. Læs mere om funkis typehus

Her bor man sammen

Det er en bolig, hvor der skal være plads til hele familien. Et sted hvor man kan mødes og se hinanden i øjnene. Et sted, der giver plads til mennesket og ikke tingene. En bolig, hvor alt dekadent og unødvendigt bliver skåret fra. Her i et funkis typehus lever familien. I et funkis typehus lever familien og mennesket en tilværelse sammen. En tilværelse sammen i de rum, som byder én indenfor – ind til varmen, livet og lyset.

Se flere indlæg om funkis her:

Funkis – Den udødelige stilart

Et hus der er funktionelt får du med funkis

Funkis – det er en byggestil

One thought on “I et funkis typehus bor du i den skandinaviske tidsånd

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *