Indretning af børneværelser

Et børneværelse danner rammen for mange opgaver. Der skal være rart at sove, lege og der skal være plads til at få venner på besøg samtidig med at der skal være et godt sted at lave lektier og i dag sidder mange børn også at spille computer i timevis.

Det er derfor vigtigt at skabe nemme og holdbare løsninger når det om at indrette børneværelserne. Et af de vigtigste ting er nemme opbevaringsløsninger, der sikre at alle ting har deres plads.

Opbevaring på børneværelset

Generelt bør opbevaringsløsninger placeres så børnene selv kan hente legetøjet og selv kunne sætte det på plads. Ved at have løsninger i en højde hvor børnene selv kan nå, lærer de samtidig at rydde op. Med de mange funktioner et børneværelse skal kunne og ofte på begrænset plads, er møbler med indbygget opbevaring en god ide. Lave og små opbevaringskasser på hjul, er også en god ide, da de kan flyttes rundt og kan sættes inden under reoler, senge og borde, så der bliver mere gulvplads.

Der findes mange gode hjemmesider med nyheder inden for opbevaring og indretning af børneværelser. En af de seneste års nyheder inden for indretning af børneværelser er tallerkenhylder når det gælder opbevaring af bøger. Især for de børn, der ikke kan læse, da de kan se forsiden og ikke bogryggen på bøgerne. Hvis du vil være opdateret, så bør du tjekke de seneste nyheder online, hvad angår børn og børneværelset.

Lav plads til leg og hygge

På grund af det danske vejr er mange danske børn meget inde i vinterhalvåret. Er der plads så lav en indretning der giver plads til fysisk aktivitet, som en klatrevæg eller en ribbe. Andre geniale ting som store gulvpuder og madrasser som både kan bruges til at slappe af i, men også til at slå kolbøtter eller huler.

Husk skriveborde og arbejdsborde til børneværelset

Imens børnene er små, er møbler i børnestørrelser en god ide og et arbejdsbord i børnehjørne, hvor børnene kan sidde og være kreative med perler, saks og papir er en god ide på et hvert børneværelse. Du kan evt. opbevare de kreative ting i en lille kasse med hjul, der kan rulles ind under bordet når børnene er færdige med at lege. Alternativt kan der monteres en hylde i børnehøjde så børnene selv kan nå papir, sakse og tusser.

Når børnene er nået skolealderen, er det vigtigt at de har et bord og en stol, der er indstillet, så de har mulighed for at sidde og lave lektier og evt. spille computer. Det anbefales, at bordet stilles ved vinduet, så man udnytter dagslyset bedst muligt.

Senge til børneværelset

En god ide at skifte sengen ud som børnene bliver ældre. En junior seng er mindre end en voksenseng og giver dermed plads til andre aktiviteter på værelset. En højseng er en genial seng til et børneværelse. Ikke alene udnyttes pladsen optimalt. Det er også et godt legested og ideelt til at lave hule og lege i fred og ro.

Som børnene bliver ældre er en seng, der kan bruges som seng og sofa en god ide.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *