Køb en højstol og få familiens yngste medlem med til bords

Barnet skal jo også spise med (foto traevarer.dk)
Barnet skal jo også spise med (foto traevarer.dk)

Aftensmaden er det måltid, hvor alle medlemmer af en familie mødes efter en lang skole, arbejds- eller institutionsdag. Det er her, dagen bliver talt igennem, og vi spørger ind til hinanden. Og derfor er det også vigtigt at få hele familien samlet om bordet.

Det gælder også familiens yngste medlem, der måske ikke kan bidrage med megen snak, men stadig nyder at være en del af fællesskabet og komme i øjenhøjde med familiens andre medlemmer.

En højstol er praktisk og inkluderende

Fra højstolen kan den lille følge med i tingenes gang, og samtidig ved du, hvor de små, nysgerrige pilfingre, der gerne vil vandre på opdagelse, befinder sig. Mange højstole har et lille bord foran sig, og derfor er det oplagt at give barnet lidt af dets yndlings legetøj med, så det kan beskæftige sig selv, mens du f.eks. laver aftensmad eller gør rent.

Desuden tjener højstolen jo også det formål, at barnet kan få serveret sine måltider i den. Igen praktisk på grund af det lille bord, så grøden eller mosen ikke ender i hele stuen.

Hvis du investerer i en højstol, vil du opleve, at dit barn føler sig mere inkluderet i familien. Pludselig kan det lille barn grine med, når den resterende familie morer sig, og det er jo altid sjovt for en lille, at ældre søskende giver lidt ekstra, kærlig opmærksomhed.

Mange højstole fås i forskellige træsorter, og synes du, at det er lidt kedeligt, kan du selv svinge malerpenslerne og pifte stolens udseende en smule op. Vælg f.eks. en sart mintgrøn til den lille dreng eller en frisk lilla til en pige. Har du mod på det, kan du også give dig i kast med at lave mindre, fine malede detaljer på stolens lille borddel. Her kan der f.eks. males balloner, blomster, bamser – eller måske forskelligt mad, så den lille kan glæde sig på forhånd.

Find din nye højstol her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *