Når det er ekstra varmt er en sommerdyne tiltrængt

Er det tid til sommerdyne? (foto pudeland.dk)
Er det tid til sommerdyne? (foto pudeland.dk)

De seneste år er det kun blevet varmere og varmere i Danmark om sommeren. Det kommer bag på mange, og derfor er vi ofte ikke forberedte på de meget varme nætter. Nogle somre er det ikke unormalt med 18-20 grader om natten. Når der er tyve grader kaldes det tropenat, og det er derfor klart, at der er brug for andet end varme vinterdyner. Mange oplever at sove dårligt, når det er så varmt om natten. Det hænger tit sammen med at man ikke har ordentlig ventilation eller en lidt køligere dyne.

Hvis man har det for varmt, går det ud over søvnen

Formentlig næsten alle har prøvet at vågne op, gennemblødt af sved, fordi man har ligget pakket ind i sin dyne. Det er ikke særlig rart, og det er tit rigtig svært at falde i søvn igen efterfølgende. Ofte hænger det også sammen med, at mange ikke har den nødvendige udluftning i deres soveværelse. Det kan nemt give problemer, fordi det ikke hjælper at åbne vinduet. Man kan imidlertid gøre nogle ting selv, for at komme bedre igennem sådanne varme nætter.

Når det er ekstravarmt er en sommerdyne tiltrængt

Man kan først og fremmest sørge for altid at have et glas koldt vand stående ved sengen. Det køler kroppen ned, og det kan der i høj grad være brug for. Man kan også have en vaskeklud eller viskestykke skyllet i kold vand liggende som man så kan smide over panden, hvis man vågner og har det varmt. Et andet godt trick er at tage et koldt styrtebad lige inden man går i seng. Måske tager det lidt ekstra tid at falde i søvn, men man vil typisk opleve at det hjælper. Et andet fif, og nok det mest effektive, er at skifte den sædvanlige dyne ud med en sommerdyne. En sommerdyne er lettere og ventilerer bedre. Man kan hurtigt mærke forskel og få en bedre søvn.

Du kan finde en sommerdyne hos pudeland.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *