Psst! Er du høreapparat bruger?

Hvis du er en af de mange uheldige mennesker der lider af nedsat hørelse, så har du muligvis også et høreapparat. Hvis ikke, så bør du måske komme i gang med det. Moderne høreapparater er små tekniske vidundere. De har en regnekraft på niveau med en gaming PC. Men så fylder selve høreapparatets computer ikke mere end et lille fingerbøl.

Et moderne høreapparat har flere programmer, som kan indstilles og finjusteres efter dine behov. Udover almindelig modtagelse har du en tele funktion, også kaldt café programmet, et musikprogram og et til teleslynge. Men det er kun de basale standardfunktioner, som alle høreapparater har. Derudover findes der også en række udvidelser og tilbehør til høreapparater, som du kan læse mere om her.

Og det bedste er: de er gratis.

Sådan får du et gratis høreapparat

Hvis du oplever at alle de søde mennesker omkring dig, dine kolleger, din familie, mumler, så er det et sikkert tegn på at din hørelse ikke er så god som den har været. Der findes flere former for høretab, hvor den mest udbredte er aldersrelateret. Dvs. vores hørelse bliver simpelthen dårligere med alderen. For de fleste sker det først med 65 eller senere. For nogle heldige folk er dette naturlige høretab kun beskeden, så de måske kan klare sig uden høreapparat hele deres liv. Men så heldig er kun få.

Hvis du har mistanke om nedsat hørelse har du flere muligheder

  • Gå til en privat høreklinik – der kan du få testet din hørelse gratis. Disse gratis tests er ikke de mest sofistikerede, men nok til at du kan se om du har et høreproblem eller ej.
  • Gå til en ørelæge – der er ikke brug for en henvisning. Bare find en ørelæge i din by og lav en aftale. Ørelægen vil også teste din hørelse, og det er også det første skridt mod et gratis høreapparat.

Hvis testen viser nedsat hørelse vil ørelægen henvise dig til audiologisk afsnit på det regionale sygehus. Der bliver din hørelse testet meget grundig. Hvis det viser sig at du har brug for et høreapparat får du en ny tid, hvor der bliver lavet et aftryk af din øregang, og et par uger senere kan du få et høreapparat samt tilbehør til høreapparater udleveret

Du kan også vælge at modtage tilskud fra det offentlige og købe dine høreapparater i en privat høreklinik.

Find det bedste tilbehør til høreapparater

Det du umiddelbart får er et høreapparat. Hos private udbydere kan du vælge dyrere modeller, som har flere funktioner. Men du kan også udvide dit høreapparats funktioner med diverse tilbehør. Alle nyere høreapparater har Bluetooth, så de kan nemt forbindes med din telefon, din pc, TV eller andre enheder. Du kan også få konferencesystemer til dit høreapparat. De er fx opbygget omkring en Bluetooth mikrofon, som er i forbindelse med dit høreapparat. Så kan du følge med i møder og forstå hvad andre siger.

Blandt tilbehør finder du også mange produkter til pleje af dit høreapparat. Høreapparater skal holdes rene, og renses regelmæssigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *