Spisebord bedst i træ

Spisebordet er det centrale møbel (foto traevarer.dk)
Spisebordet er det centrale møbel (foto traevarer.dk)

Tiden er inde til mere organiske valg. Vi vender i højere og højere grad tilbage til en æstetik, der hylder naturens skattekammer af materialer. De anses for mere autentiske, mere varme end andre spiseborde, der er lavet i metal og andre ’kolde’ materialer. Vi er stadig minimalister, men ikke i den forhenværende ’kolde’ forstand. Et hjem, der showcaser enkelte smukke møbler i træ, kork og andre naturmaterialer, signalerer en bevidsthed om selektion, frem for overforbrug; om naturlighed, frem for udnyttelse. Med andre synes man at sige, med blandt andet et spisebord af træ, at man godt kan lide naturen og dens æstetik, og at man hellere vil dén og dens værdiramme end omgivelser, der gør alt, hvad de kan, for at camouflere deres oprindelse. Vi vil det ægte.

Rundt om et spisebord

Ens valg af spisebord er vigtigt, da et spisebord er samlingssted for familie og venner. Det er dér, man tilbringer kvalitetsstunder omkring noget lækkert mad og vin. Det er også der, man holder fødselsdag med ungerne og dækker op med farver, flag og lys. Børn er nysgerrige og bliver påvirket af deres omgivelser. Det er med til at stimulere og åbne deres øjne for verdenen, at de ser smukke, naturlige materialer, der har deres umiddelbare ophav i den.

Saml familien med stil

Desuden er der ikke noget smukkere for hverken barn eller voksen end et smukt stykke træ, med fine knaster.
Et spisebord i træ kan fås i mange forskellige sorter, alt afhængigt af, hvad man er til, og hvad man synes, der passer godt ind i ens hjem. Der er en sort for enhver smag. Kirsebærtræ er rødligt og meget varmt, mens birketræ er lyst og varmt, men mere ’rent’. Der er en bred vifte af muligheder.

Find et smukt, ægte spisebord i træ her 

 

Find lækre tilbud på spiseborde- og stole her:

Menneskets sociale spisevaner omkring spiseborde

Eksklusive spisebordsstole

One thought on “Spisebord bedst i træ

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *