Stabile og komfortable højstole til dit barn

Vælg en højstol du har tillid til (foto traevarer.dk)
Vælg en højstol du har tillid til (foto traevarer.dk)

Det er rigtig dejligt at kunne placere sit barn i en højstol, når det er spisetid. For det første får højstolen barnet op i et niveau, hvor det er nemmere at made og ikke mindst være mere i øjenhøjde. Desuden sidder barnet mere eller mindre spændt fast, så man ikke skal bekymre sig for, at det lille pus falder ned og slår sig.

En god højstol er sikret, så barnet ikke kan rejse sig fra den og falde ned, og så er den også stabil. Højstolen skal være så stabil, at barnet kan hænge helt ud over kanten med hoved og arme, uden at den vælter. Det kræver en stol med en god tyngde og en konstruktion, der balancerer godt, men så kan du også slappe helt af og ubekymret sætte barnet godt til rette i stolen, der selvfølgelig også skal være behagelig at sidde i for barnet.

Så gammel skal dit barn være, før det kan sidde selv i højstolen

De fleste børn kan først sidde i en højstol selv, når de er omkring seks måneder gamle. På dette tidspunkt er de nemlig blevet stærke nok i ryggen til at kunne sidde selv. Det er ret vigtigt, at barnet sidder med rank ryg og allerede tidligt opbygger en god holdning. Hvis barnet sidder med rund ryg, er det tegn på, at det ikke har en stærk nok muskulatur endnu.

Du kan selv træne dit barns rygmuskler ved at have barnet liggende på maven lidt hver dag. Når barnet ligger mave mod mave vil et aktivere sine rygmuskler, og det er vigtigt, at de bliver styrket. Indtil barnet er stærkt nok til at sidde i højstolen og spise, kan man have barnet på skødet, når man mader det.

Se et stort udvalg af højstole hos traevarer.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *