Spar penge og pas på miljøet med en varmepumpe

Selv om det er lidt af en investering i første omgang, så får man hurtigt tjent pengene hjem igen. Der er nemlig mange penge at spare hvert år med en varmepumpe. Desuden er den nem at installere og vedligeholde, og en varmepumpe er bedre for miljøet end andre opvarmingsmuligheder.

Hvordan fungerer en varmepumpe?

En varmepumpe udnytter varmen i luften eller jorden udenfor, men opvarmer boligen indenfor. På samme tid sørger den for at suge fugt ud, ved at trække varmeenergi ud af luften. Der er tale om et apparat på størrelse med et køleskab, som kan installeres forskellige steder i boligen. Det mest almindelige er dog kælder eller bryggers.

Der findes tre forskellige typer: Luft til vand, væske til vand (jordvarme) eller luft til luft. Alle typer har en levetid på ca. 20, og når de først er installeret, kræves der stort set ingen vedligeholdelse. Det er derfor en effektiv opvarmningsform, der kan erstatte andre som f.eks. elvarme, gas, og oliefyr.

Desuden er det en prisvenlig og miljøvenlig mulighed. Selv om det er dyrt at anskaffe sig en varmepumpe, så vil der være mange penge at spare på længere sigt. Dette skyldes især, at den er utroligt effektiv, når det kommer til udnyttelse af energi.

Der er altså mange fordele ved at anskaffe en varmepumpe til hjemmet. Der findes forskellige modeller på markedet, der kan tilpasses personlige behov. Man kan desuden frit vælge, om man vil have et ude- eller indemodul, eller en kombination, og finde den løsning, der passer til boligen.

Gode råd til valg af varmepumpe – Nibe varmepumpen f2040

Et godt bud er Nibe varmepumpen f2040 Det er f.eks. muligt at koble den på et allerede eksisterende varmesystem, men det er også muligt helt at erstatte det eksisterende system med varmepumpen, og udelukkende have denne som varmeforsyning. Når man skal finde den løsning, der fungerer bedst, er det vigtigt at have husets størrelse og behovet for brugsvand i tankerne. Det er dog muligt at bruge varmepumpen til hele husstandens varme- og vandforsyning, hvis man ønsker dette.

En Nibe varmepumpe f2040 udnytter varmeenergien i luften udenfor, så der er ikke behov for at grave slanger ned i jorden. Der fås forskellige modeller, fra 1,5-6 kW til 3-16 kW. Desuden er f2040 nem at installere, og der findes er stort tilbehørssortiment. Derudover er Nibe varmepumpen f2040 udviklet til det skandinaviske, kølige klima. Nogle andre fordele er det lave lydniveau, kvalitetskomponenter, frekvensstyring samt muligheden for at koble i kaskade med SMO40.

Der er flere ting, der skal tages hensyn til, når varmepumpen skal vælges. Først og fremmest er det vigtigt altid at vælge en varmepumpe, der er energimærket. Man kan også kigge efter varmepumpens SCOP. På den måde kan man se, hvor energieffektiv den er over et år, og medregne eventuelle temperaturforskelle. Jo højere SCOP, desto bedre producerer den varme. Det kan også betale sig at tjekke, hvilken udendørs temperatur den er beregnet til. Den skulle helst kunne holde til en temperatur på mellem -15 til -30 grader.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *